LEZINGEN

Cursus: De weg van spirituele omkering 

Over wakker worden voor de ziel vanuit Kabbalah, Soefisme, Meister Eckhart, 
Tibetaans Boeddhisme en Nietzsche 

Vijf bijeenkomsten maandag 26/2, 26/3, 23/4, 28/5 en 18/6
Op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 / Zaal open om 19.30

Centrum de Zin te Harderwijk

Door Kees Voorhoeve

Met betrekking tot het doel van de spirituele traditie om vanuit de persoonlijkheid wakker te worden voor de ziel, speelt de weg van spirituele omkering een centrale rol. De weg begint als we aangeraakt worden, de stem van de ziel klinkt in ons hart. Vervolgens gaan we op weg en vindt er een zuiveringsproces plaats. We leren gedachtenconstructies te doorbreken en emotionele patronen los te laten Dan kunnen we in de stilte vanuit overgave het licht van liefde en wijsheid ontdekken. Er vindt een omkering plaats: werkelijk ruimte zijn opdat de bezieling in ons leven tot ontplooiing kan komen.

Hoe werkt dat proces van omkering? Wie of wat is daarbij het middelpunt van ons leven? Hoe kunnen we werkelijk veranderen? Wat hindert ons om naar de bezieling over te gaan?

In deze cursus zullen verschillende voorbeelden over spirituele omkering uit de Kabbalah, het Soefisme, Meister Eckhart, het Tibetaans Boeddhisme en de westerse filosoof Friedrich Nietzsche, besproken worden.

Voor aanmelding en info stuur een mail naar: vrijzinnigcentrum@gmail.comCursus: Kabbalah en Levenskunst

Theosofische Vereniging Arnhem

Docent: Kees Voorhoeve


 


Kabbalah is een inspirerende mystieke stroming binnen de Joods-Christelijke traditie en geeft diepgaande beschouwingen over de kosmos, de mens en de zin van het leven.

In de Kabbalah ontvouwt zich een krachtige levenskunst om te zorgen voor een evenwichtig, vreugdevol en rechtvaardig leven.

Aan de hand van de "Boom des Levens" zullen in zeven bijeenkomsten verschillende aspecten van de Kabbalistische levenskunst verhelderd worden waarbij de fases van de spirituele weg in kaart worden gebracht en concreet worden gemaakt naar ons dagelijkse leven.
 


Data cursus:

16 oktober 2017 een inleidende lezing om 20.00

Zes cursusavonden van 19.30 tot 21.30
20 november
11 december
22 januari 2018
19 februari
19 maart
16 april


Voor aanmelding, zie Theosofie Arnhem